Informatie zwemmen

Vanaf zaterdag 16 mei zal zwem- en sportcentrum De Beemd de deuren weer openen voor bezoekers. Door de strikte beperkende coronamaatregelen die er gelden zal uw zwemmoment anders verlopen dan u gewend. Wij volgen hierin het protocol van de samenwerkende organisaties in de zwembranche. Dit protocol is in nauwe samenwerking met het RIVM vastgesteld. Voor de verschillende doelgroepen en activiteiten gelden er specifieke maatregelen waaraan iedere zwemmer zich dient te houden. Alleen dan kunnen wij de veiligheid voor bezoekers en medewerkers optimaal borgen. Wij rekenen op uw begrip en medewerking. 

Op dit moment bieden alle activiteiten die u van ons gewend bent weer aan. Bij Openingstijden ziet u wanneer uw activiteit start. 

Algemeen
Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Op dit moment is dat 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar. Daarnaast blijf thuis bij klachten bij uzelf of gezinsleden. De uitgebreide RIVM veiligheid en hygiëneregels die gelden, vind u HIER terug. Bij het maken van een reservering krijgt u deze ook toegezonden per mail. 
 
Reserveren en instructies
Reserveren voor recreatief zwemmen/vrij zwemmen is niet nodig. Wel geldt er een beperkte zwemcapaciteit. Daarbij hanteren wij vol=vol. Mocht het zwemad vol zijn, dan dient u te wachten totdat andere bezoekers het bad hebben verlaten.
 
Voor doelgroeplessen dient wel nog gereserveerd te worden.
Klik HIER om te reserveren. 
Een reservering kan maximaal 7 dagen vooruit worden gedaan. Kom alleen op een vooraf gereserveerde en bevestigde tijd naar De Beemd. Vragen kunt u telefonisch of via mail stellen. Gelieve niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdvak naar De Beemd te komen. 
Bij het reserveren vragen wij om uw mailadres. Op dit mailadres ontvangt u de instructies die gelden voor de activiteit waar u aan deelneemt. Wij gaan ervan uit dat wij hiermee iedere bezoeker op de juiste wijze kunnen bereiken en instrueren.
 
Ticketing
Het inchecken kan zoals u gewend bent, bij de receptie. Onze receptiemedewerker is gewoon aanwezig, achter plexiglas. U kunt met uw Beemd-toegangspas zelf inchecken door de pas door de reader te halen. Eventuele betaling van een entreekaartje, kan alleen met PIN.
 
Douche, toiletgebruik en handenwassen
Douchen en gebruik maken van het toilet is weer toegestaan. Toch blijft het advies om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te toileteren en douchen. 
Was vooraf en na afloop van het zwembadbezoek uw handen met water en zeep, minimaal 20 seconden. 
 
Routing en omkleden
U wordt gevraagd om de badkleding onder uw gewone kleding te dragen. U krijgt een omkleedplek toegewezen bij het inchecken bij de receptie. Uw kleding neemt u mee naar het bad en kunt u op een persoonlijke stoel neerleggen. Zorg dat u badslippers aan heeft. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de kluisjes. Dus laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.
Om niet teveel te veranderen voor bezoekers, blijft de routing gelijk. Wij werken met duidelijke markering. Met uw medewerking kunnen wij zo de 1,5 meter afstand tot bezoekers en medewerkers realiseren. 
Na afloop van het zwemmen wordt u vriendelijk verzocht De Beemd weer te verlaten, zodat u ruimte maakt voor de volgende zwemmers. 
 
Klik HIER om een plek te reserveren voor seniorenzwemmen, Aquajoggen, Aquabootcamp, Aquarobic en Ouder Kind Zwemmen. De maatregelen zorgen er voor dat we slechts een beperkt aantal zwemplaatsen beschikbaar hebben voor de doelgroeplessen. 
 
Bij het verlenen van EHBO hanteren wij de corona richtlijnen die het Rode Kruis heeft opgesteld. Klik HIER voor een overzicht van de richtlijnen. 
 
Mocht u naar aanleiding van uw ervaring bij De Beemd tips of aanvullingen hebben, dan horen wij die graag. Spreek op de locatie een medewerker van De Beemd aan, stuur een mail naar info@zwembaddebeemd.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0573-252620. 
Zo zorgen we gezamenlijk voor een veilig en fijn zwemmoment.
 
Bovenal wensen wij u heel veel zwemplezier!