Duurzaamheid

Het kost veel energie om het zwembad en de sporthal te verwarmen. En wat te denken van de hoeveelheid water die we gebruiken. Daar gaan we het liefst zo zuinig mogelijk mee om. Daarom verwarmen we ons gebouw met een pelletkachel. Hierin stoken we geperste houtkorrels. Dit scheelt zowel geld als energie, want met de kachel verbruiken we geen gas.

In het gebouw hebben we alle kieren gedicht om tocht en kou zoveel mogelijk buiten te houden. Alle verlichting gaan vervangen worden door energiezuinige lampen. Zo sparen we het milieu, maar ook onze energiekosten. In de toekomst blijven we kijken hoe we het milieu zoveel mogelijk kunnen sparen. Bekijk het filmpje over de wijze waarop ons water én het gehele gebouw verwarmd wordt. 

 

Schoon water: eerst douchen!
Hoe schoner de zwemmer, des te schoner blijft het zwemwater. Voor het zwemwater gebruiken we chloorhoudende producten. Dit zijn we wettelijk verplicht. Maar chloor zorgt bij veel mensen voor irritaties aan de ogen en luchtwegen en vervuilt het milieu. Hoe minder we ervan nodig hebben, hoe beter het is.

Als bezoeker van De Beemd kun je ons helpen het zwemwater zo schoon mogelijk te houden: door schone badkleding te gebruiken en goed te douchen voor het zwemmen. Wij hoeven dan minder chemische middelen te gebruiken. Beter voor het milieu en voor iedereen prettiger om in te zwemmen!